Slavnostní čočkový salát  se zeleninou
Fotogalerie:

Slavnostní čočkový salát se zeleninou

Zdena Ondrášová

Svitavy
Různé saláty jsou v naší rodině oblíbené a nemusí to být vždy jen samotná zelenina. Skvělé jsou i saláty luštěninové, čočkový, fazolový. Někdy dělám i salát tzv. ‚‚co dům dal", klidně přimíchám i zbytek vařených těstovin.
Zdena Ondrášová, Svitavy

Ingredience

  • 4 lžíce olej
  • pepř
  • 2 vejce
  • cukr krupice
  • 1 cibule
  • ocet
  • 3 okurka kyselá
  • 2 sterilované kapie
  • 400 g čočka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Opláchnutou čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Vodu z luštěniny slijeme a do ještě horké čočky vmícháme trochu oleje, octa, mletý pepř, sůl, špetku cukru a necháme vychladit. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, kapii a okurky na nudličky a vmícháme do prochladlé čočky. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Vejce překrojené na polovinu použijeme k dozdobení salátu. Takto připravený salát podáváme k masu a uzeninám.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Tisknout