Špízky
Fotogalerie:

Špízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Večeře ve stylu „co dům dal“ má něco do sebe. Často bývá v ledničce množství různorodých surovin, které by samy o sobě na jídlo nestačily, ale v kombinaci a dohromady z nich může být skvělá, jednoduchá a rychlá bašta.
Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • cibule
  • salám drůbeží
  • slanina anglická
  • koření grilovací
  • paprika
  • maso kuřecí
  • klobásy
  • tvrdší chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vše si nakrájíme na větší dílky a napichujeme na špičatou špejli, a to postupně:salám‚ cibule‚ chléb‚ slanina‚ chléb‚ paprika‚ salám‚ atd. Většinou dávám mezi dva kousky chleba slaninu‚ protože slanina je mastnější a do chleba se nasákne.
  2. krok2
    Pokud použijeme maso‚ je lepší ho den předem naložit do nějaké marinády‚ lépe se pak připravuje. Marináda si můžeme připravit například z oleje‚ česneku a grilovacího koření. Ke špízkům ještě doporučuji česnekovou omáčku: tatarská omáčka a rozetřený česnek. Ale pokud držíme nějakou dietu‚ tak můžeme použít pomazánkové máslo a trochu bílého jogurtu. Třetí, také dietní varinata je, když smícháme tatarku s bílým jogurtem.
  3. krok3
    Pokud se nedá venku grilovat, můžeme si špízky připrvit i doma tak‚ že místo na gril je vložíme do trouby a upečeme doměkka. Jako přílohu můžeme použít rýži‚ brambory a nebo hranolky.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Tisknout