Tuňákový kuskus
Fotogalerie:

Tuňákový kuskus

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti málem nejedí nic jiného. Recept s tuňákem jsem získala od kamarádky. Jen jsem ho mírně pozměnila přidáním rajčat a kukuřice.
Karolína Zborovská, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 hrnek kuskus
  • 150 g sýr
  • 2-3 rajčata
  • vegeta
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • omáčka sojová
  • 1 konzerva tuňák

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrnek kuskusu nasypeme do mísy. Do hrnku nalijeme vodu, přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Mírně ho osolíme a přidáme vegetu. Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vstřebala. Necháme asi 10 minut bobtnat a zatím si připravíme další potřebné suroviny.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do kuskusu. Z kukuřice i z tuňáka slijeme nálev, sýr nakrájíme na menší kostičky a všechno  přidáme do mísy s kuskusem. Směs jemně (podle chuti) osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme posekanou čerstvou bazalku. Všechno dobře promícháme a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Tisknout