Rajčata plněná mletým masem
Fotogalerie:

Rajčata plněná mletým masem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Čerstvá rajčata jíme jen v létě, když je sklidíme na zahrádce přímo z keříků. Pokud je koupím během roku v obchodě, tak tepelně upravuji. Nejraději však máme  plněná rajčata.
Bohumil Hynek, Praha

Ingredience

  • olej olivový
  • 9 rajčata
  • cibule
  • česnek
  • 3 vejce
  • petrželka
  • pepř
  • 10 dkg máslo
  • sůl
  • 500 g maso vepřové mleté

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rajčata omyjeme, seřízneme a vydlabeme vnitřky.
  2. krok2
    Mleté maso osmažíme na másle s cibulí a česnekem. Až se oddělí, okořeníme ho pepřem a osolíme. Přidáme cuketu, petrželovou nať a rozšlehaná vajíčka. Když směs ztuhne dáme ji do rajčat a zakryjeme odříznutými vršky. Naskládáme do zapékací misky nebo pekáčku, pokapeme olivovým olejem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Tisknout