Dýňové zelí se sekanou
Fotogalerie:

Dýňové zelí se sekanou

Květa Kroupová

Praha
Máš na zahrádce velkou dýni, a nevíš, co s ní? Zkus tento recept.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 500 g dýně
  • 3 lžíce ocet
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce cukr
  • 40 g máslo
  • špetka sůl a pepř
  • 1 lžíce hladká mouka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Odváženou půlkilovou část žluté dýně oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Polijeme octem a v míse necháme přibližně 20 minut odstát.
  2. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku a zasypeme ji cukrem. Když cukr začne slabě žloutnout, vložíme dýni, podlijeme vodou, osolíme a opepříme.
  3. Přiklopíme a dusíme do změknutí.
  4. Měkkou dýni lehce zaprášíme moukou, podle potřeby přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme. Toto zelí se hodí jako příloha k sekané pečeni a bramborám. Je to neobvyklá kombinace, ale stojí za to ji vyzkoušet.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Tisknout