Plněné papriky
Fotogalerie:

Plněné papriky

petra holicka
petra holicka
české budějovice

Chutná a rychlá večeře, která zasytí.

Petra Holická, České Budějovice

Ingredience

  • 5 ks bílá paprika
  • 2 rohlíky nakrájené na kostičky
  • 200 g měkký salám
  • 2 vejce
  • 50 g uzený špek
  • dle chuti česnek
  • 1 cibule
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky pokrájíme, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout a pak vymačkáme přebytečnou tekutinu. Rozmělníme je, přidáme salám pokrájený na malé kostičky, utřený česnek, drobně pokrájenou cibuli opečenou na troše špeku, petrželku, vejce, pepř a sůl.
  2. Směsí naplníme slovenské papriky, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 30 minut na 200 °C.
  3. Když nám nádivka zbyde, dáme jí do pekáčku vedle paprik a poklademe kouskem másla.
    Po upečení můžeme papriky sloupnout.
Tisknout