Drožďovka
Fotogalerie:

Drožďovka

Jana Niemcová
Jana Niemcová
Třinec
I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.

Ingredience

  • 2 žíce sádlo
  • 1 větší cibule
  • 100 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 4 lžíce strouhanka
  • 1 stroužek česnek
  • 4 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Pak k cibulce přidáme droždí a opékáme, dokud se nerozpustí. Poté přilijeme mléko, přisypeme strouhanku a dobře promícháme.
  2. Česnek oloupeme, utřeme se špetkou soli a společně s vejci vmícháme do drožďové směsi. Osolíme, ochutíme pepřem, majoránkou a vegetou a mícháme tak dlouho, dokud nebude mít pomazánka konzistenci vaječiny. Drožďovku podáváme teplou i studenou.


Zpět na článek: Drožďovka
Tisknout