Sýrová polévka
Fotogalerie:

Sýrová polévka

Adéla Prosbová
Adéla Prosbová
Nejdek
Na této polévce si pochutná celá naše rodina.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celer
  • 400 g tavený měkký sýr
  • hrst ovesné vločky
  • 1 litr voda
  • 500 ml mléko
  • 2 kostky zeleninový bujon
  • kousek máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme na másle. Pak přidáme hrst vloček, společně krátce orestujeme, zalijeme asi 200 ml vody a přivedeme k varu.
  2. V takto připravené směsi rozpustíme tavený sýr. Nevadí, když zůstanou menší sýrové hrudky. Do polévkového základu dolijeme zbylou vodu a mléko, přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Polévku není potřeba nijak dochucovat ani solit. Kdo má rád polévky hustší, může přidat víc vloček, nebo vmíchat máslovou jíšku s jarní cibulkou.
Tisknout