Zapečená cibule
Fotogalerie:

Zapečená cibule

Drahomíra Synáčová
Drahomíra Synáčová
Blovice

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až budete chtít překvapit své přátele, a když budete cibuli podávat s vychlazeným pivem - jistě sklidíte úspěch.

Drahomíra Synáčková, Blovice

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 4 vejce
  • podle chuti sůl
  • 100 ml mléko
  • 3 stroužky česnek
  • 5 velká cibule
  • 100 g uzený bůček bez kosti
  • podle chuti mletý pepř
  • 150 g sýr na strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v zapékací misce na rozehřátém sádle, přidáme na proužky nakrájený uzený bůček a osmahneme ho.

  2. Maso posypeme plátky česneku a lehce orestujeme. Směs pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až cibule začíná zlátnout.

  3. Vejce rozšleháme v mléce, vmícháme nastrouhaný sýr (část sýra necháme stranou) a vlejeme do zapékací misky. Počkáme až se vejce srazí a můžeme servírovat. Na talíři posypeme zbytkem sýra.


Zpět na článek: Zapečená cibule
Zpět na článek: Zapečená cibule
Tisknout