Šnečci k vínu
Fotogalerie:

Šnečci k vínu

Leona Blatná
Leona Blatná
Rosice
Velice jednoduchá a chutná laskomina.
Leona Blatná, Rosice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • 150 g šunkový salám
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Šunku rozložíme po celé ploše těsta a lehce ji posypeme mletou paprikou. Poté těsto zarolujeme do válečku a okraje pevně přitiskneme.

  2. Z takto připraveného válečku nakrájíme kolečka silná asi 1 cm. Půjde to snáz, když dáme roládu před krájením na chvíli do ledničky nebo do mrazáku. Kolečka dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C.


Tisknout