Marinované lesní houby s balzamikem
Fotogalerie:

Marinované lesní houby s balzamikem

Libor Vojtíšek

Hradec Králové
Labužnický zážitek pro všechny, koho už nebaví vařit obyčejnou míchanici.
Libor Vojtíšek, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g houby
  • 3 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 4-5 stroužků česnek
  • 1 větvička rozmarýn
  • 3 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 8 krajíčků chléb bílý toastový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Očištěné houby překrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Do hrnce nalijeme olej, přidáme houby, cibuli, česnek, snítku rozmarýnu, balzamikový ocet a dochutíme cukrem a solí. Vše promícháme. 
  2. Na velice mírném ohni pozvolna vaříme za občasného míchání asi 30 minut. Vychladíme. Servírujeme s opečenými toasty.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Jestli chceš marinované houby podávat jako hlavní jídlo, nahraď toasty například kuskusem.
    V zimě místo lesních hub použij žampiony.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Tisknout