Vaječné muchomůrky
Fotogalerie:

Vaječné muchomůrky

Václav Vomáčka

Městec Králové
Jsou velmi snadné, rychlé a pěkně ozdobí každý sváteční stůl. Chutnají i dětem.
Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 50 g máslo
  • dle potřeby pasta sardelová
  • 1 ks cibule
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks salát hlávkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odřízneme špičky. Opatrně vydlabeme žloutky, rozetřeme je s máslem a sardelovou pastou. Dle chuti přidáme drobně pokrájenou cibulku a směsí naplníme vejce. 
  2. Na špičku posadíme půlky vydlabaných rajčat, jejich povrch jemně potřeme tukem a ozdobíme pokrájeným bílkem ze zbylých špiček. Tyto muchomůrky upravíme na tác posypaný nakrájeným salátem, takže vypadají jako posazené v mechu.

Pošli recept! - Speciál - Vítáme nový rok (22.11.2011)


Zpět na článek: Vaječné muchomůrky
Tisknout