Kulajda s houbami
Fotogalerie:

Kulajda s houbami

Ilona Malečková

Žamberk
U nás nikdo nemá rád kopr, proto ho ani do této polévky nedávám.
Ilona Malečková, Žamberk

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1 kostka masox
  • 300 g houby sušené
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 500 ml smetana zakysaná
  • 1 lžíce ocet
  • 4 vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do vody s kostkou masoxu. Přidáme houby, sůl, kmín a vaříme doměkka.
  2. Mouku rozmícháme v zakysané smetaně. Když jsou brambory a houby měkké, nalijeme smetanu s moukou do polévky a vaříme, dokud se smetana nerozpustí.
  3. Nakonec přidáme vejce pokrájené na kostičky, lžíci octa a nasekaný kopr.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout