Zelný koláč
Fotogalerie:

Zelný koláč

Pavlína Bulawová

Návsí
Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí

Ingredience

  • Náplň
  • asi 1 kg zelí bílé
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce sádlo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g mouka grahamová
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 150 ml olej
  • Ostatní
  • na potření vejce
  • na posypání sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouháme, cibuli oloupeme a na dvou lžících sádla osmažíme dorůžova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  2. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten vlijeme k mouce, přidáme vejce, sůl, olej, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na velikost plechu. Na plech vyložený pečicím papírem dáme jednu placku. Pokryjeme zelím a přikryjeme druhou plackou. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 170 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout