Dýňová polévka
Fotogalerie:

Dýňová polévka

Martina Dymková

Německo
Je výborná dochucená orientálním kořením.
Martina Dymková, Německo

Ingredience

  • 20 g máslo nebo margarín
  • 2 cibule
  • 750 g dýňová dřeň bez semínek
  • 125 ml mléko
  • 500 ml zeleninový vývar
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 lžičky cukr
  • 100 ml smetana 30%
  • 50 g kysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmahneme. Přidáme dýni, mléko, zeleninový vývar, pepř a sůl. Zakryjeme pokličkou a necháme pomalu vařit asi 30 minut.
  2. Když je dýně měkká, ponorným mixérem ji rozmixujeme. Dochutíme, vmícháme šlehačku a porce ozdobíme kysanou smetanou.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)


Zpět na článek: Dýňová polévka
Tisknout