Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘
Fotogalerie:

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Petra Temiaková

Praha
Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha

Ingredience

  • kousek máslo
  • 500 g jablka
  • 100 g rozinky
  • 5-7 rohlíky
  • 500 g tvaroh
  • 1/2 vanilkový cukr
  • 50-100 ml mléko
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno zapékací mísy dáme asi 3 tenké plátky másla. Z omytých jablek odstraníme jádřince a pak je nakrájíme na plátky. V horké vodě opereme rozinky. Rohlíky pokrájíme na kolečka.
  2. Tvaroh smícháme s rozinkami, cukrem a mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby tvaroh nebyl moc tekutý. Do zapékací mísy klademe vrstvu rohlíků, jablek a tvarohu, několikrát opakujeme. Zapékáme při 180 °C. Je-li žemlovka moc vlhká, pečeme bez pokličky. Nakonec posypeme skořicí.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout