Bramborové smraďochy
Fotogalerie:

Bramborové smraďochy

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Znám mnoho receptů s olomouckými tvarůžky, tento patří mezi nejlepší.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 4-5 větší brambory
  • 1 balení kulaté olomoucké tvarůžky
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml pivo
  • špetka sůl
  • trocha pepř
  • dle chuti pálivá paprika
  • dle potřeby ole na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory umyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Necháme vychladit a pak je i se slupkou nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
  2. Kolečka tvarůžků podélně rozkrojíme a vždy jedno kolečko vložíme mezi 2 kolečka brambor.
  3. Z trochy piva a hladké mouky vyšleháme těstíčko husté asi jako kapání do polévky. Osolíme, opepříme.
  4. V těstíčku namáčíme brambory s tvarůžky a opékáme ve větší vrstvě oleje dorůžova. Každé kolečko můžeme posypat špetkou pálivé papriky. Podáváme s pivem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout