Klidně poslouží jako hlavní chod.
Jiřina Nejepínská, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 50 g rýže
- 1 klobása
- 1 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžička sladká paprika
- 2 lžičky podravka
- pár stvolů pažitka
- podle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
5
Orientační cena
20 Kč
Postup přípravy
-
Brambory‚ cibuli a papriku nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s mírně osolenou vodou. Přidáme rýži a klobásu nakrájenou na kolečka a vše vaříme asi 10 minut.
-
Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky‚ do které zamícháme sladkou papriku. Jíšku přidáme do polévky a vše ještě pár minut povaříme.
-
Dochutíme podravkou, podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku.