Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.
Zuzana Svobodová, Brno
Ingredience
- Salát
- 400 g brambory
- 200 g červená čekanka
- 200 g bílá čekanka
- 1 svazek ředkviček
- 50 ml olej
- trocha sůl a pepř
- Dresing
- 1,5 lžíce plnotučná hořčice
- šťáva z 1/2 citron
- pár kapek worcester
- 1 lžička cukr
- 100 ml olivový olej
- trocha sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme. Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.
-
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Restujeme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.
-
Uděláme si dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesteru. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.
-
Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.