Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně dobrá a snadná,
zvládnu si ji udělat i sám...
Jan Doležal, Třebíč
Ingredience
- 2 krajíčky chléb starší
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 bujón
- špetka sůl
- 2 lžíce olej
- trochu podmáslí
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
20 Kč
Postup přípravy
-
Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mrkev opláchneme, oloupeme, nastrouháme a přidáme k cibulce. Přisypeme kostičky chleba – musíme dát pozor, aby se chléb nepřipálil, polévka by byla hořká.
-
Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a vaříme, dokud se chléb téměř nerozvaří.
-
Nakonec do polévky přilijeme podmáslí (množství dle chuti) a podle potřeby ji přisolíme. Pokud máme rádi bylinky, přisypeme trochu sekané petrželky nebo kopru.