Bramborový závin  s houbami
Fotogalerie:

Bramborový závin s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Josefa Honsů z Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 6 větších vařených brambor
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 400  g žampionů nebo hrst sušených hub
  • trocha soli, pepře a ml. kmínu
  • 3 vejce
  • 1 listové těsto (250 g)
  • trocha celého kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme na kostičky nakrájené vařené brambory. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostky nakrájené žampiony a orestujeme. Místo žampionů můžeme použít i uvařené sušené houby.

  2. Pak vše nasypeme na brambory, dochutíme solí, pepřem a kmínem. Přidáme 2 vejce a promícháme.

  3. Směsí pak plníme listové těsto stejně, jako když děláme klasický jablkový závin.

  4. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě asi hodinu při 170 °C. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)


Zpět na článek: Bramborový závin s houbami
Tisknout