Rajčatová polévka se strouháním
Fotogalerie:

Rajčatová polévka se strouháním

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Ingredience

  • 40 g hladké mouky
  • 1,1 l vody
  • 1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • podle chuti cukr a sůl
  • dle potřeby citronová šťáva
  • 20 g másla
  • podle chuti petrželka
  • STROUHÁNÍ:
  • 120–150 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku opražíme bez tuku za stálého míchání, necháme vychladnout, pak ji rozmícháme ve 100 ml studené vody a vaříme 15 minut.

  2. Přidáme loupaná rajčata, sůl, polévku uvedeme do varu, zavaříme strouhání a vaříme, až změkne.

  3. Polévku doplníme vodou na objem 1 litru, ochutíme ji citronovou šťávou a cukrem, zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  4. Strouhání: na talíř prosejeme osolenou mouku a uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko. Zpracováváme nejprve nožem, pak hněteme rukou v pevné těsto. Musí být husté, aby se dalo na hrubém struhadle ustrouhat. Nastrouhané těsto usušíme.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Tisknout