Jarní perníčky
Fotogalerie:

Jarní perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tereza Sedláková, Polička

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1,5 lžičky koření do perníku
  • 25 g hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu

Doba přípravy

Počet porcí

30-40

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na silikonovém vále umícháme sypkou směs, která se skládá z polohrubé mouky, cukru, jedlé sody a perníkového koření. Doprostřed si uděláme důlek, do kterého přidáme heru, 1 vejce a med. Vše důkladně propracujeme a těsto odložíme na 1 hodinu odpočinout.

  2. Poté vyválíme plát asi 0,5 cm vysoký, ze kterého vykrájíme oblíbené velikonoční tvary (zajíčky, motýlky, kytičky, slepičky, vajíčka). Opatrně je přeneseme na plech s pečicím papírem. Před pečením perníčky pomašlujeme vodou.

  3. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Když jsou perníčky hotové, potřeme je celým rozšlehaným vejcem. Nakonec je můžeme ozdobit polevou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)


Zpět na článek: Jarní perníčky
Tisknout