Pečená dýně hokkaido
Fotogalerie:

Pečená dýně hokkaido

Zuzana Sekáčová
Zuzana Sekáčová
Velešín

Kdo má na zahrádce plno dýní hokkaido, určitě tento recept odcenní.



Ingredience

  • 1,5 kg dýně hokkaido
  • 20 ml oleje
  • trocha grilovacího koření

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojíme napůl, vydlabeme lžící vnitřek (semínka) a oloupeme slupku. Dýni rozkrájíme na měsíčky a potom na menší kousky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Je na tobě, jaký olej použiješ.



  2. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Každému peče trouba jinak a taky každý má jiné chutě. Někdo má rád křupavé, někdo zase ne. 
    Můžeme použít jako přílohu, chuťově je to velmi podobné bramborám, nebo jen tak :-).
    Dobrou chuť!

Zpět na článek: Pečená dýně hokkaido
Tisknout