Palačinky s lesní náplní
Fotogalerie:

Palačinky s lesní náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Majonézové palačinky se více hodí ke slaným pokrmům.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Omeleta:
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby sůl a čerstvě namletý pepř
  • na smažení olej
  • Náplň:
  • 1 malá cibulka
  • 50 g čerstvých hub
  • 1 rajče
  • 4 plátky anglické slaniny
  • podle chuti sůl a pepř
  • snítka čerstvé petrželky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce našleháme metličkou v míse společně s majonézou. Pomalu přisypeme mouku a dochutíme solí i pepřem. Vše důkladně promícháme. Palačinkové těsto vlijeme do rozehřáté pánve pokapané olejem a z obou stran opečeme dozlatova.

  2. Náplň: nakrájíme cibulku nadrobno, kterou v pánvi necháme zesklovatět. Potom přidáme pokrájené houby, rajče a plátky anglické slaniny. Všechny suroviny osmažíme dozlatova. Nakonec směs dokořeníme dle vlastní chutě solí a pepřem.

  3. Hotovou náplň servírujeme zabalenou v palačince, kterou ozdobíme čerstvou petrželkou.

Tip redakce

Náplň můžeš udělat podle své fantazie. Já často kombinuji sýry a tvarohy s houbami osmaženými na cibulce. Nejlepší jsou samozřejmě pravé hříbky, ale i žampiony mají své kouzlo a skvělou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)


Zpět na článek: Palačinky s lesní náplní
Tisknout