Nakládané hříbky
Fotogalerie:

Nakládané hříbky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobím jimi například obložené mísy.

Anežka Hubková, Vsetín

Ingredience

  • 2 kg mladých hříbků
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • Suroviny na 1 l nálevu:
  • 330 ml octa
  • 130 g cukru
  • 30 g soli
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1–2 bobkové listy
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 hřebíček

Doba přípravy

Počet porcí

15 malých sklenic

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. To samé uděláme s cibulí a zeleninou.

  2. V hlubokém hrnci smícháme ocet s cukrem, solí a kořením. Necháme přejít varem, nálev ochutnáme. Chuť musí být velmi silná, po kontaktu s houbami se výrazně zjemní.

  3. Sklenice plníme směsí hub a zeleniny, upěchujeme a zalijeme hotovým nálevem. Pevně je uzavřeme a vaříme 35 minut,  musí být ponořené.

  4. Po uvaření sklenice vyndáme a obrácené dnem nahoru necháme vychladnout.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Tisknout