Omeleta v housce
Fotogalerie:

Omeleta v housce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.

Alena Herzová, Prachatice

Ingredience

  • 2 housky
  • 2 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky sýra
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst pažitky
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. V misce prošleháme vejce s mlékem. Šunku i sýr nakrájíme na proužky. Pažitku nasekáme na malé kousky. 

  2. krok2

    2. V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo a vlijeme rozšlehaná vejce. Asi po třech minutách povrch posolíme a klademe na něj střídavě proužky šunky a sýra. Pánev přikryjeme pokličkou a omeletu necháme zatáhnout asi 5 minut.

  3. krok3

    3. Housky rozpůlíme, omeletu shrneme na prkénko, překrojíme na čtvrtiny a posypeme pažitkou. Takto vložíme do housky.

  4. 4. Pokud chceme, můžeme spodní stranu housky natřít máslem nebo majonézou. Svačinu zabalíme do alobalu a přidáme pěkný papírový ubrousek. Nezapomeneme přibalit čerstvou zeleninu – například kousek salátové okurky, rajče nebo hlávkový salát.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout