Žampiony plněné vejci
Fotogalerie:

Žampiony plněné vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový salát, třeba okurkový. 

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 200 ml oleje
  • 1 malá cibul
  • 8 žampuonů
  • 3 vejce
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha hladké mouky
  • 10 ml mléka
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Žampiony očistíme, nožičky odkrojíme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme nakrájené nožičky žampionů a vše lehce orestujeme. Přidáme dvě vejce a znovu promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. 

  2. 2. Takto připravenou směsí naplníme připravené kloboučky žampionů a pak je obalíme – nejprve v hladké mouce, potom ve zbývajícím vejci rozšlehaném a smíchaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance. 

  3. 2. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plněné žampiony usmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)


Zpět na článek: Žampiony plněné vejci
Tisknout