Pikantní dušené zelí
Fotogalerie:

Pikantní dušené zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem našla v indické kuchařce.

Ivana Slavíková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • trocha sečuánského pepře
  • trocha chilli
  • 1 menší bílé zelí
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • sůl podle potřeby
  • trocha sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Zahřejeme olej ve woku s nepřilnavým povrchem, přidáme sečuánský pepř, chilli a vše chvilku mícháme. 

  2. Poté přidáme zelí nakrájené na kousky 2 x 2 cm, promícháme, přidáme hnědý cukr, sůl a ještě chvilku necháme restovat. Dochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a servírujeme teplé.

Tisknout