Polévka s čerstvým libečkem
Fotogalerie:

Polévka s čerstvým libečkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dodá polévce charakteristickou chuť.

Dagmar Kallupová, Stod

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1-2 rajčata
  • 1 vetší brambor
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 l voda
  • libeček podle chuti
  • 1 zeleninový bujon
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme nasekaný libeček a zeleninový bujon. Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. 

  2. Až bude zelenina měkká, vezmeme ruční mixér a rozmixujeme ji dohladka. Podle chuti dosolíme. Kdo má rád, může si polévku na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany a lístkem bylinky. 

Pošli recept! - Speciál - Cukety a rajčata (11.10.2013)

Tisknout