Pizza jako štrúdl
Fotogalerie:

Pizza jako štrúdl

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 ml vlažná voda
  • 250 g celozrnná mouka
  • 5 g droždí
  • trocha husté rajčatové omáčky
  • 1 malá cuketa
  • sušená rajčata podle chuti
  • 4 žampiony nebo povařené sušené houby
  • 1 menší svazek bazalky
  • 1 mozzarella
  • špetka soli
  • trocha čerstvého rozmarýnu (není nutný)
  • olivový olej na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Přilijeme je k mouce a vypracujeme těsto (podle potřeby přilijeme vodu nebo přidáme mouku). Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát – nejlépe je roztáhneme prsty potřenými olivovým olejem. Střední část plátu potřeme rajčatovou omáčkou. Na ni navršíme směs nakrájené zeleniny, nasekanou bazalku a na kusy natrhanou mozzarellu. Osolíme. 

  3. Přes náplň přeložíme těsto, potřeme olejem, ozdobíme i rozmarýnem, případně hrubozrnnou solí. Pečeme při 180 °C 25–30 minut. Necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky.  

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)


Zpět na článek: Pizza jako štrúdl
Tisknout