Zelníky
Fotogalerie:

Zelníky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nikdy se nepřejedí, chutnají i studené.

Lenka Kerlínová, Darkovice

Ingredience

  • 500 g kysané zelí
  • 250 g hladká mouka
  • 3 vejce
  • 200 ml mléko
  • 1 cibule
  • trocha soli a kmínu
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí scedíme‚ propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. 

  2. Z mouky‚ vajec a mléka si připravíme hladké těstíčko‚ přidáme nakrájenou cibuli a zelí. Osolíme a ochutíme kmínem. Vše promícháme. Vznikne těsto husté jako na bramboráky. 

  3. Na pánvi smažíme placky asi o průměru 8 cm‚ můžeme k tomu použít i lívanečník. Aby byly pěkně křupavé, měly by být tenčí.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Tisknout