Chlupaté knedlíky z cukety
Fotogalerie:

Chlupaté knedlíky z cukety

Hedvika Spurná

Rakovník

Budeš koukat, jak jsou dobré.

Hedvika Spurná, Rakovník

Ingredience

  • 1 velká nebo 2 menší cuketa
  • trocha soli
  • o 150 g méně než cukety hrubá mouka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce dětská krupička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a hodně osolíme. Necháme ji alespoň 15 minut vypotit. Potom vymačkáme veškerou přebytečnou vodu a cuketu zvážíme. Promícháme ji s hrubou moukou, které musí být o 150 g méně. Dále přidáme krupičku a vejce a podle chuti přisolíme. Pravděpodobně to  nebude potřeba, protože v cuketě zbyla ještě sůl z vypocení. Vše řádně promícháme.

  2. Ve velkém hrnci necháme vařit vodu. Pomocí dvou lžic vytvoříme z cuketové hmoty zkušební knedlíček, dáme ho vařit do vody a po 4 minutách ho vyndáme. Pokud je knedlíček pevný a nerozpadá se, je těsto v pořádku. Pokud se rozpadá, přidáme ještě hrubou mouku. Potom tvarujeme knedlíky a uvaříme je ve vodě doměkka.

  3. Cuketové chlupaté knedlíky podáváme nejlépe s plátky uzeného masa, ozdobené cibulkou osmaženou na másle.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Tisknout