Bramborák do trouby
Fotogalerie:

Bramborák do trouby

Ivana Bartušková

Luka nad Jihlavou

Do těsta můžeme vmíchat nakrájenou uzeninu nebo slaninu.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1,5 kg oloupané brambory
  • trocha soli
  • 3 lžíce majoránka
  • 1/4 lžičky pepř
  • 4 vejce
  • 8 stroužků česnek
  • 8 lžic hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme vodu, kterou pustily. Přidáme trochu soli, tři lžíce majoránky, pepř, vejce, prolisovaný česnek a zahustíme moukou.
  2. krok2

    Bramborákovou směs důkladně promícháme a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 30–40 minut na 200 °C. Podáváme s kyselou okurkou a sklenicí dobře vychlazeného piva.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)


Zpět na článek: Bramborák do trouby
Zpět na článek: Bramborák do trouby
Tisknout