Hodí se pro každou příležitost.
Irena Soukupová, Nejdek
Ingredience
- 25 g droždí
- 500 ml mléko
- 30 g cukr
- 1 kg hladká mouka
- 1 vejce
- 100 g olej
- špetka soli
Doba přípravy
Počet porcí
16
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Ostatní suroviny smícháme a přidáme vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme preclíky.
-
Hotové dáme do vroucí vody. Jakmile vyplavou, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a posypeme solí, kmínem nebo mákem. Upečeme je v předehřáté troubě dozlatova.
Tip redakce
Díky namáčení ve vroucí vodě budou preclíky lesklé a křupavé.