Domácí preclíky
Fotogalerie:

Domácí preclíky

Irena Soukupová

Nejdek

Hodí se pro každou příležitost.

Irena Soukupová, Nejdek

Ingredience

  • 25 g droždí
  • 500 ml mléko
  • 30 g cukr
  • 1 kg hladká mouka
  • 1 vejce
  • 100 g olej
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Ostatní suroviny smícháme a přidáme vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme preclíky.

  2. Hotové dáme do vroucí vody. Jakmile vyplavou, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a posypeme solí, kmínem nebo mákem. Upečeme je v předehřáté troubě dozlatova.

Tip redakce

Díky namáčení ve vroucí  vodě budou preclíky lesklé a křupavé.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Tisknout