Zasmažená polévka s čerstvými hříbky
Fotogalerie:

Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Barbora Vávrová
Barbora Vávrová
Břestek

Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je připravený z čerstvých hub.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 1 lžíce sádlo
  • 2 vrchovaté lžíce hladká mouka
  • hrst hříbků (čerstvé nebo sušené)
  • nudle do polévky
  • sůl, houbové koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Sádlo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a připravíme tmavší zásmažku. Tu poté zalejeme vodou a necháme zavřít. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a přidáme k zásmažce provřít, sušené houby necháme chvíli namočit a poté je dáme vařit.
  2. Polévku vaříme do změknutí hub, poté osolíme ochutíme kořením a nakonec necháme zavařit nudle do polévky. Při podávání můžeme posypat čerstvou pažitkou.

Zpět na článek: Zasmažená polévka s čerstvými hříbky
Zpět na článek: Zasmažená polévka s čerstvými hříbky
Tisknout