Zasmažená polévka
Fotogalerie:

Zasmažená polévka

Andrea Niedermeierová

Střílky

Pokud nemáš sušené houby, můžeš použít houbové koření.

Andrea Niedermeierová, Střílky

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 lžíce hladká mouka
  • plátek másla
  • 1 lžička kmín
  • trocha soli
  • 1 hrst sušené houby
  • 2 hrsti uvařené nudle
  • čerstvá pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. ozehřejeme olej a vsypeme mouku. Pomalu smažíme, aby se jíška nepřipálila. Přidáme plátek másla, které necháme přeškvařit, aby  polévka hezky voněla. Přidáme lžičku kmínu a sůl.

  2. Zalijeme vodou, přidáme hrst  sušených hříbků a pořádně povaříme alespoň 30 minut. Dochutíme solí. Podáváme s uvařenými domácími nudlemi a čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)


Zpět na článek: Zasmažená polévka
Tisknout