Kulajda
Fotogalerie:

Kulajda

Jana Sohlichová
Jana Sohlichová
Lipník nad Bečvou

Velice chutná a vydatná polévka.

Jana Sohlichová, Lipník nad Bečvou

Ingredience

  • 1 hrst čerstvé nebo mražené houby
  • 4 střední brambory
  • 1 kostka bujón
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 2 lžíce mouka
  • 4 vejce natvrdo
  • bobkový list
  • kmín
  • nové koření
  • pepř, sůl
  • koprová nať
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Pokrájené houby a brambory uvaříme ve voně s kostkou bujónu a kořením doměkka.
  2. Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou (můžeme zředit mlékem) a ještě chvíli povaříme. Dosolíme, dokyselíme a vmícháme posekaný kopr.

  3. Podáváme s pokrájeným vařeným vejcem.


Zpět na článek: Kulajda
Tisknout