Špenátová polévka s krupicovými nočky
Fotogalerie:

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 150 g špenát
  • 50 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 lžíce krupice
  • špetka soli
  • 1,5 litru voda
  • trocha hladká mouka
  • 3 lžíce dětské krupice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle si osmahneme jemně cibulku, přidáme nadrobno nasekaný špenát a zalijeme převařenou vodou. Přidáme sůl, nasekaný česnek a vaříme. Po 20 minutách tyčovým mixerem špenát rozmixujeme najemno a přidáme rozkvedlané vajíčko.

  2. Do hrníčku si dáme jedno vajíčko, špetku soli a krupici. Dobře promícháme.

  3. Směs na nočky nabíráme malou lžičkou a dáváme je vařit do polévky. Nakonec jemně zahustíme jíškou.

  4. Do polévky ke krupicovým nočkům můžeme přidat i najemno nakrájené brambory.

Zpět na článek: Špenátová polévka s krupicovými nočky
Zpět na článek: Špenátová polévka s krupicovými nočky
Tisknout