Chutná, levná, ale i zdravá bramborová polévka, která patří k našim oblíbeným.
Kateřina Fialová, Uherské Hradiště - Mařatice
Ingredience
- 5 ks středně velké brambory
- 1,5 l voda
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- kousek celer
- 100 g sušené nebo čerstvé houby
- 1 lžička olej
- 2 stroužky česnek
- podle chuti majoránka
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti drcený kmín
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel, celer a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše dáme do horké vody a podle chuti osolíme, opepříme a dáme majoránku.
-
Na pánvičce podusíme na kousky nakrájené houby na oleji s drceným kmínem. Podušené houby přidáme k uvařené zelenině. Vše necháme společně projít varem.