Bramborová polévka s houbami
Fotogalerie:

Bramborová polévka s houbami

Kateřina Fialová
Kateřina Fialová
Uherské Hradiště - Mařatice

Chutná, levná, ale i zdravá bramborová polévka, která patří k našim oblíbeným.

Kateřina Fialová, Uherské Hradiště - Mařatice

Ingredience

  • 5 ks středně velké brambory
  • 1,5 l voda
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • kousek celer
  • 100 g sušené nebo čerstvé houby
  • 1 lžička olej
  • 2 stroužky česnek
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti drcený kmín

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel, celer a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše dáme do horké vody a podle chuti osolíme, opepříme a dáme majoránku.
  2. Na pánvičce podusíme na kousky nakrájené houby na oleji s drceným kmínem. Podušené houby přidáme k uvařené zelenině. Vše necháme společně projít varem.

Zpět na článek: Bramborová polévka s houbami
Zpět na článek: Bramborová polévka s houbami
Tisknout