Pomazánka z droždí
Fotogalerie:
 

Pomazánka z droždí

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá. 

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 4 kostky droždí
  • 1 malá cibule
  • 50 g máslo
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • 1 lžička hořčice
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrobíme droždí a rozmícháme na řídkou kaši. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání tak douho, dokud se většina tekutiny odpaří. Dále do hmoty vmícháme vejce a necháme srazit. Nakonec pomazánku osolíme, ochutíme hořčicí a špetkou pepře.

  2. Po vychlazení podáváme s chlebem, posypané pažitkou, cibulkou apod. a oblečené čerstvou zeleninou.

Zpět na článek: Pomazánka z droždí
Zpět na článek: Pomazánka z droždí
Zpět na článek: Pomazánka z droždí
Zpět na článek: Pomazánka z droždí
Zpět na článek: Pomazánka z droždí
Tisknout