Horký salát z brambor a čekanky
Fotogalerie:
 

Horký salát z brambor a čekanky

Zuzana Svobodová

Brno

Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • Salát
  • 400 g brambory
  • 200 g červená čekanka
  • 200 g bílá čekanka
  • 1 svazek ředkviček
  • 50 ml olej
  • trocha sůl a pepř
  • Dresing
  • 1,5 lžíce plnotučná hořčice
  • šťáva z 1/2 citron
  • pár kapek worcester
  • 1 lžička cukr
  • 100 ml olivový olej
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme. Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.

  2. krok2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Restujeme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Uděláme si dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesteru. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.

  4. krok4

    Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)


Zpět na článek: Horký salát z brambor a čekanky
Zpět na článek: Horký salát z brambor a čekanky
Zpět na článek: Horký salát z brambor a čekanky
Zpět na článek: Horký salát z brambor a čekanky
Zpět na článek: Horký salát z brambor a čekanky
Tisknout