Polévka z červené řepy
Fotogalerie:

Polévka z červené řepy

Jana Gajecká
Jana Gajecká
Ostrava- Zábřeh

Tato vitamínová bomba je vhodná pro všechny, příjemně povzbudí nejen svou krásnou červenou barvou, ale i svěží chutí.

Jana Gajecká, Ostrava

Ingredience

  • 1 střední červená řepa
  • 1 kostka masox
  • 1 ks skořice celá
  • cca 3-4 listy bobkový list
  • cca 5 kuliček nové koření
  • cca 4 kusy hřebíček
  • 1 malý rajský protlak
  • 150 ml smetana na vaření nebo šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si červenou řepu a na struhadle ji nahrubo nastrouháme.  Mezitím si dáme vařit 2 l vody spolu s kořením ( je dobré dát si koření do bavlněného pytlíčku nebo do sítka ať jej potom nemusíme lovit a polévku cedit). Do vody přidáme masox a rajský protlak (místo protlaku můžeme použít i pasírovaná rajčata nebo čerstvá rajčata bez slupky).

  2. Necháme povařit asi 10 minut. Poté do polévky přidáme červenou řepu, nedáváme ji do hrnce ihned proto, aby zůstala křupavá a nepřišla o své vitamíny. Na závěr do polévky přimícháme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme (také můžeme ocukrovat nebo dokyselit citronem nebo octem).

  3. Servírujeme s krutonky a je možné dozdobit například dýňovými nebo jinými semínky nebo strouhaným sýrem či zakysanou smetanou. 

Zpět na článek: Polévka z červené řepy
Tisknout