Vaječná pomazánka
Fotogalerie:

Vaječná pomazánka

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • dle chuti sůl
  • 4 vejce
  • 170 g bílý jogurt Hollandia
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 kyselé okurky
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a protlačíme sítkem na kostičky. Takto připravená je smícháme s jogurtem, solí, pepřem a horčicí.
  2. Mrkev očístíme, nastrouháme na hrubém struhadle  a společně se sterilovanými okurkami nakrájenými nadrobno vmícháme do pomazánky.


Zpět na článek: Vaječná pomazánka
Tisknout