Smetanová vejce se sýrem
Fotogalerie:

Smetanová vejce se sýrem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Tuto mňamku miluje především můj přítel.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 4 vejce
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby máslo
  • asi 4 lžíce smetana 30%
  • 50 g strouhaný eidam
  • 1 malá cibule
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

21 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvičce rozpustíme máslo a jakmile začne pěnit, přisypeme najemno nasekanou cibulku a osmahneme ji dozlatova. Pak do pánve rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a necháme lehce zatáhnout.


  2. Když jsou vejce pevná, skoro jako omeleta, tak je roztrháme a přilijeme k nim smetanu. Ještě teplá je servírujeme na talíř, zasypeme hustě sýrem a podáváme s pečivem.

Tisknout