Sýr polévku krásně zvýrazní.
Lucie Strakošová, Trnávka
Ingredience
- 400 g špenát mražený
- 100 g uzený sýr
- podle chuti sůl, pepř
- 2-3 stroužky česnek
- přiměřeně olej
- 2 lžičky hladká mouka
- 2 krajíce opékaný chléb
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Špenát rozpustíme v kastrolu, přidáme vodu a chvilku povaříme, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo kousek slaniny a orestujeme na něm hladkou mouku. Zalijeme troškou vody, prošleháme metličkou, aby se neudělaly hrudky a vmícháme do špenátu.Zmírníme teplotu a krátce provaříme, dochutíme prolisovaným česnekem.
-
Opečeme topinky a nakrájíme je na kostky, sýr nakrájíme na stejně velké kousky a podáváme s polévkou.