Čočka na kyselo se slaninou
Fotogalerie:

Čočka na kyselo se slaninou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Slanina přidá čočce jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 500 g čočka
  • 3 lžíce mouka
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžička sušený česnek
  • 200 g slanina
  • 1 cibule
  • olej, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čočku necháme alespoň 1 hodinu namočenou ve studené vodě. Pak ji scedíme a uvaříme v čerstvé vodě do měkka.

  2. Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou z čočky. Přidáme ocet, povaříme a přidáme čočku. Nakonec  přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a okořeníme česnekem. 
  3. Chvíli necháme projít a podáváme s pečivem nebo volským okem.
Tisknout