Houbové bramboráčky
Fotogalerie:

Houbové bramboráčky

Tomáš Beránek

Plzeň
Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň

Ingredience

  • 500 g houby
  • 3 lžíce olej
  • 4 ks houska
  • 120 ml voda
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce krupička dětská
  • 3 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby na něm dusíme, dokud se všechna voda neodpaří a houby nezměknou.
  2. Zatím rozkrájíme housky na kostičky a pokropíme je vodou. Nasáknuté housky částečně vymačkáme. Houby necháme zchladnout, česnek prolisujeme. V misce promícháme všechny suroviny a směs osolíme a opep-říme. Tvoříme placičky, které osmažíme z obou stran na oleji.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout