Houbový guláš
Fotogalerie:

Houbový guláš

Ivana Machková

Frýdek-Místek
Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • dle potřeby olej
  • 2-3 cibule
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kg houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1-2 paprika zelená
  • 1 lžíce mouka hladká
  • trocha vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme trošku sladké papriky a zpěníme.
  2. Mezitím omyjeme a nakrájíme houby. Nakrájené přidáme k cibuli a orestujeme. Osolíme‚ opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Necháme dusit asi 15 minut. Můžeme přidat i na proužky pokrájenou zelenou papriku.
  3. V troše vody rozmícháme lžíci hladké mouky‚ vlijeme do guláše a povaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Tisknout